Éppen tíz éve nyitotta meg kapuját a Frankel Leó út 72. szám alatt egy nagyon barátságos és egészen különleges édességeket kínáló kis cukrászbolt, a Sütit akarok!, amely azóta várja válogatott finomságokkal édesszájú vendégeit.
A kerek születésnap alkalmából a tulajdonos házaspár, Menyhért Attila és Kapusi Gerti igazi ünnepi hétvégét varázsolt sok játékkal és kóstolóval.
Tíz év tíz ikonikus sütijét – és persze még egyéb poharas édességeket, fenséges pogácsákat és fagylaltcsodákat is – kóstolhattunk a jubileum alkalmából tartott vendégváráson, amelyre mások mellett Őrsi Gergely polgármester is hivatalos volt.
A Sütit akarok! nem klasszikus cukrászda, itt nem találjuk meg a jól ismert, hagyományos, hazai cukrászsüteményeket. A saját recept alapján készülő kínálat különleges ízvilága azonban hamar meghódította a közönséget, de nemcsak a sütemények, hanem az azokhoz felhasznált lekvárok, paszták vagy magvajak is saját gyártásúak.
A születésnapra kiválasztott sütiket kérésünkre a háziasszony mutatta be:
– Elsőként a flódninkat emelném ki, ami kétszer nyerte már el – vakteszten! – a Budapest legjobb flódnija díjat. A mézes krémes azért került be a válogatásba, mert az egy igazi nagymamasütemény. Kaptunk már olyan üzenetet, hogy a vásárlónk elsírta magát, amikor beleharapott a mézesünkbe, mert visszajött nagymamája hajdani süteményének íze. Gasztronómiában az olasz és az amerikai vonalat kedveljük és követjük, ennek jegyében készül a banoffee pie (az elnevezés az angol banana és toffee szóból ered), ami egy banános, karamellás, vaníliakrémes desszert, és a nagyon frissítő Key lime pite, aminek egy floridai recept az alapja. Sokféle sajttortánk van, a legkülönlegesebb talán a PBJ, a peanut butter and jelly, azaz a mogyoróvajas és áfonyalekváros sajttorta. Az elmúlt években rengeteg pisztáciás édességet készítettünk, például sóspisztáciás csokitortát, amihez a százszázalékos pisztáciapasztát is magunk gyártjuk, illetve a szintén saját fejlesztésű pisztáciás tiramisut vagy pisztáciás, málnás zserbót, aminek a tesztelése során négy változatot is kipróbáltunk, mire megtaláltuk az „igazit”. Ezt eredetileg csak karácsonyra akartuk megsütni, de olyan sikeres lett, hogy azóta állandóan a kínálatban tartjuk. A gigantikus répatortánkat is beválogattuk az ikonikus sütik sorába, aminek a különlegessége, hogy sajttortát, karamellt és pekándiót töltünk bele, illetve egy aprósütemény, a perzsacsók is szerepel a listán, ami egy iráni recept továbbfejlesztéséből született, és ami mostanra szintén nagyon népszerű lett vendégeink körében.
Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseE-mailNyomtatásFacebookTwitter
Ha sütit akarunk...
2025. június 25.
Éppen tíz éve nyitotta meg kapuját a Frankel Leó út 72. szám alatt egy nagyon barátságos és egészen különleges édességeket kínáló kis cukrászbolt, a Sütit akarok!, amely azóta várja válogatott finomságokkal édesszájú vendégeit.
A kerek születésnap alkalmából a tulajdonos házaspár, Menyhért Attila és Kapusi Gerti igazi ünnepi hétvégét varázsolt sok játékkal és kóstolóval.
Tíz év tíz ikonikus sütijét – és persze még egyéb poharas édességeket, fenséges pogácsákat és fagylaltcsodákat is – kóstolhattunk a jubileum alkalmából tartott vendégváráson, amelyre mások mellett Őrsi Gergely polgármester is hivatalos volt.
A Sütit akarok! nem klasszikus cukrászda, itt nem találjuk meg a jól ismert, hagyományos, hazai cukrászsüteményeket. A saját recept alapján készülő kínálat különleges ízvilága azonban hamar meghódította a közönséget, de nemcsak a sütemények, hanem az azokhoz felhasznált lekvárok, paszták vagy magvajak is saját gyártásúak.
Kapusi Gerti
A születésnapra kiválasztott sütiket kérésünkre a háziasszony mutatta be:
– Elsőként a flódninkat emelném ki, ami kétszer nyerte már el – vakteszten! – a Budapest legjobb flódnija díjat. A mézes krémes azért került be a válogatásba, mert az egy igazi nagymamasütemény. Kaptunk már olyan üzenetet, hogy a vásárlónk elsírta magát, amikor beleharapott a mézesünkbe, mert visszajött nagymamája hajdani süteményének íze. Gasztronómiában az olasz és az amerikai vonalat kedveljük és követjük, ennek jegyében készül a banoffee pie (az elnevezés az angol banana és toffee szóból ered), ami egy banános, karamellás, vaníliakrémes desszert, és a nagyon frissítő Key lime pite, aminek egy floridai recept az alapja. Sokféle sajttortánk van, a legkülönlegesebb talán a PBJ, a peanut butter and jelly, azaz a mogyoróvajas és áfonyalekváros sajttorta. Az elmúlt években rengeteg pisztáciás édességet készítettünk, például sóspisztáciás csokitortát, amihez a százszázalékos pisztáciapasztát is magunk gyártjuk, illetve a szintén saját fejlesztésű pisztáciás tiramisut vagy pisztáciás, málnás zserbót, aminek a tesztelése során négy változatot is kipróbáltunk, mire megtaláltuk az „igazit”. Ezt eredetileg csak karácsonyra akartuk megsütni, de olyan sikeres lett, hogy azóta állandóan a kínálatban tartjuk. A gigantikus répatortánkat is beválogattuk az ikonikus sütik sorába, aminek a különlegessége, hogy sajttortát, karamellt és pekándiót töltünk bele, illetve egy aprósütemény, a perzsacsók is szerepel a listán, ami egy iráni recept továbbfejlesztéséből született, és ami mostanra szintén nagyon népszerű lett vendégeink körében.
Gerti, akit a TV Paprika műsoraiban is láthatunk, azt is elmesélte, hogy korábban tartottak sütikészítő workshopokat, és hogy tavaly óta saját fagylaltot is gyártanak és árusítanak, amelyhez – akárcsak az édes és sós süteményekhez – gondosan megválogatott, minőségi alapanyagot használnak. A fagylaltospultban is tucatnyi jeges finomság kínálja magát: megtalálhatók a pisztáciás, málnás, csokoládés vagy kávés különlegességek.
– A II. kerületben nőttem fel, és bár most nem itt lakunk, üzletet ezen a környéken szerettem volna nyitni, és rögtön beleszerettem ebbe a nagy kirakatos helyiségbe – árulta el kérdésemre az eredetileg közgazdász végzettségű cukrászhölgy. – Nagyon jól érezzük magunkat itt, és büszkék vagyunk arra, hogy már tíz éve fogadhatjuk vendégeinket üzletünkben, aminek egyik nagy előnye az uszoda közelsége. Az itt edző úszók és vízilabdások mára törzsvendégeink lettek. De nem csak ők: megismertük közelebbi és távolabbi szomszédainkat, tudjuk, kinek mi a kedvence. Van olyan visszajáró vendégünk, aki még kismamaként tért be először hozzánk, és most már iskolás gyermekével együtt jönnek, ha egy hűsítő fagyira vágynak, vagy egyszerűen csak sütit akarnak.
Péter Zsuzsanna